sep 14

Persbericht: Joost van der Sijp aangetreden als Medisch Adviseur van InoCare BV

Joost van der Sijp

Joost van der Sijp is per 1 september aangetreden bij Inocare BV in de rol van Medisch Adviseur

Joost is als oncologisch chirurg werkzaam in Haaglanden MC. Tevens is hij lector Oncologische Zorg op de Haagse Hogeschool, The Hague University of Applied Sciences.  Naast zijn drukke werkzaamheden is Joost ook voorzitterer van de wetenschappelijke raad en founder van Florine. Florine wijst  de weg in het complexe zorglandschap en regelt de beste zorg voor ondernemingen en haar werknemers waardoor het ziekteverzuim substantieel afneemt.

Paul Witteman, Raad van Bestuur van InoCare, is  zeer verheugt gebruik te kunnen maken van de kennis en expertise die Joost met zich mee brengt: “Een persoon met de ervaring van Joost is exact wat InoCare nodig heeft. Inocare is de laatste twee jaar explosief gegroeid met een grote focus op gecompliceerde zorgprojecten. Een adviserende rol van iemand met een zeer brede kennis van de zorg alsmede specifieke zorgprocessen als die van Joost, ontbrak nog bij InoCare”. “InoCare is te vergelijken met een ziekenhuis. En dus kan een rol als die Joost gaat vervullen, niet ontbreken”.

Joost van der Sijp over zijn nieuwe rol: “Inocare ken ik als een bedrijf welke adviseert op het gebied van financiële en facilitaire vraagstukken in de zorgsector. Vanuit mijn beroep als medisch specialist ben ik al langere tijd actief in veel adviserende rollen. De rol die ik bij Inocare ga vervullen is voor mij aanvullend binnen mijn huidige portfolio. De grote positieve uitdagingen en vraagstukken die bij InoCare  nu spelen zijn voor mij dusdanig uitdagend dat ik besloten heb om deze samen met de directie van InoCare op te pakken en hier een succes van te maken”.

Over InoCare: InoCare is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in strategische, financiële en facilitaire vraagstukken in de zorgsector. De afdelingen Healthcare Solutions en Facility Support zetten hun ervaring in voor startende en gevestigde ondernemers in de zorg, om samen de meeste waarde te realiseren voor patiënt en zorginstellingen. Door op elk vlak bij te dragen aan het primaire zorgproces, faciliteert zij optimaal het contact tussen patiënt en zorgverlener. Tevens heeft InoCare, in samenwerking met de keten, een inspiratiedocument ontwikkeld waarin een alternatief geboden wordt voor de huidige inrichting van ouderenzorg. Met dit inspiratiedocument “Residentieel Transmuraal Wonen” brengt InoCare een woonconcept op de markt waarin de hele keten betrokken wordt, waarbij de kosten dalen en de kwaliteit van wonen en zorg stijgt.