jun 27

85 comfortwoningen aan Van der Spiegelstraat Goes; voormalig GAK-kantoor gaat tegen de vlakte

UPDATE|GOES – Het oude GAK-kantoor aan de Van der Spiegelstraat in Goes gaat tegen de grond voor nieuwbouw. De naastgelegen Villa en het KPN-gebouw worden allebei verbouwd. In de drie panden, die onderling verbonden worden, komen in totaal 85 comfortwoningen.

© Willem Adriaansens 20-06-18 Bron: www.pzc.nl

Carédo Comfortwonen hoopt eind van dit jaar aan de slag te kunnen met de sloop van het voormalig GAK-gebouw aan de Van der Spiegelstraat in Goes. Het pand dat volgens veel Goesenaren het lelijkste gebouw van Goes is maakt plaats voor een gebouw met 35 comfortwoningen. ,,Dat zijn mooie, volledig afgewerkte appartementen voor 50-plussers, waar later eventueel alle vormen van zorg mogelijk zijn”, legt Sven Lavrysen van Carédo uit. ,,Dus daar kan ook een nu nog volledig fitte medior of senior in.”

Deze plek in Goes is een echte triple A-locatie – Sven Lavrysen

De begane grond van het nieuwe pand, dat trouwens twee meter verder naar achteren wordt gebouwd en door architect Rothuizen is ontworpen, krijgt een maatschappelijke en paramedische invulling. ,,Via een gang wordt het verbonden met de oude muziekschool. Daar komt op de begane grond een huiskamerbrasserie voor de bewoners van de comfortwoningen.” De Villa krijgt zelf ook nog vijf van dat soort appartementen. ,,En we kijken nog of we een mooi terras voor de Villa kunnen realiseren.”

Het laatste deel van het project omvat het naast de Villa gelegen KPN-gebouw. Dat wordt gedeeltelijk gesloopt en daarvoor in de plaats komen nog eens 45 appartementen. Wat het totaal op 85 comfortwoningen brengt. ,,Maar fase 1 omvat het GAK en de Villa. Daar hopen we eind dit jaar mee te kunnen beginnen”, aldus Lavrysen. ,,De bouw zal ongeveer 15 of 16 maanden duren. Als de eerste appartementen van het GAK worden opgeleverd, is het de bedoeling dat de brasserie in de Villa ook klaar is. Zodat de eerste bewoners daar dan al meteen terecht kunnen.”

Fase 2 is het KPN-gebouw. ,,Dat is een moeilijke oefening, aldus Lavrysen. ,,Omdat daar een deel van blijft staan. KPN blijft daar zelf in zitten.” Wanneer daar mee begonnen wordt durft Lavrysen nog niet te zeggen.

Opluchting

De buurt zal binnenkort geïnformeerd worden. Dat doet Carédo in samenwerking met de gemeente. ,,Ik denk dat de buurt heel blij is met deze ontwikkeling”, meent wethouder Derk Alssema. ,,Het zal voor de bewoners hier een opluchting zijn dat dat lelijke gebouw verdwijnt. Het woongenot verbeterd daardoor sterk.”

Voor Carédo is het het grootste project tot nu toe. Het bedrijf is al bezig met gelijksoortige projecten in Wilhelminadorp, Yerseke, Wemeldinge, Middelburg en Hulst. ,,Wij zoeken altijd centrale locaties waar bewoners geen auto nodig hebben. Waar alles dichtbij voorhanden is. Wat dat betreft is Goes echt een triple A-locatie.”